Vacumeertechniek

UV-desinfectie - Handhygiëne management - Vacumeertechniek - Luchtzuivering

Vacumeertechniek

Zorginstellingen borgen hygiëne simpel met de vacumeertechniek van less2care. Bacteriën, ziektekiemen en vieze geuren krijgen zo geen enkele kans meer.

Met de Less2Care-vacumeertechnologie haal je de lucht helemaal uit de afvalzakken en wordt er korte metten gemaakt met bacteriën en nare geuren. In combinatie met de bedpan inleggers of kartonnen disposables is de pospoeler of de povermaler overbodig. Dit betekent dat je niet meer onnodig over de gang moet lopen of ontlasting resten hoeft te ledigen in het toilet. Samen met de VacuSafe kan je direct volgens de richtlijnen het afval in de luchtdichte zak afvoeren naar de VacuSan.

VACUMEERTECHNIEK

De Vacusan: Geurvrij en 100% hygiëne met één simple beweging

De VacuSan isoleert gebruikt (incontinentie) afval door veilig op de afdeling te vacumeren en te sealen.

(Incontinentie) afval vacumeren zorgt voor een hygiënische woon- en werkomgeving op de werkvloer in de zorg. Groot bijkomend voordeel is dat o.a. urinegeur geen kans krijgt. Hygiënefilters elimineren geuroverlast en de besmettingsrisico’s bij een uitbraak van bijvoorbeeld het COVID-19 virus, het Norovirus of het MRSA-virus.

De actieve koolstoffilter absorbeert de vacumeerlucht en ongewenste stank wordt hierdoor geheel geneutraliseerd. De antibacterieel filter helpt een bacterie-uitbraak te isoleren en zorgt ervoor dat de lucht die de VacuSan verlaat 100% veilig en bacterie en virusvrij is.

Nadat de zak vacuüm is gezogen wordt deze luchtdicht geseald. Dit reduceert de omvang van de hoeveelheid afval aanzienlijk en er is geen geuroverlast of besmettingsrisico meer.

 

Meer weten? Vraag hier een vrijblijvende DEMO aan!

De Vacusafe: De praktische inzamelaar met voetbediening

Hét hulpmiddel voor de inzameling van incontinentiemateriaal, afval, bevuild linnen en gebruikte wegwerppo’s op ergonomische hygiënische wijze.

De VacuSafe heeft een rubberen sluiting met sterke klemveer en dus zonder deksel. Zo is VacuSafe is zo altijd luchtdicht afgesloten en veroorzaakt minimale luchtverplaatsing.  Doormiddel van voetbediening gaat de VacuSafe gemakkelijk open en weer dicht. Dit betekent dus letterlijk: met de voet de pedaal naar beneden drukken, afval erin, pedaal loslaten en de VacuSafe sluit automatisch weer.

De VacuSafe is handig en efficiënt te gebruiken en ook nog een onderhoudsvriendelijk. Door zijn roestvrije onderdelen is deze gemakkelijk te reinigen en te desinfecteren.

Meer weten? Vraag hier een vrijblijvende DEMO aan!

VACUMEERTECHNIEK

Geurloos en neutraal

De supersterke en luchtdichte zakken zorgen dat er niets kan gaan lekken of scheuren en omdat de zak ondoorzichtig wit is, oogt het ingezamelde afval neutraal en wordt dus niet meer als vies gezien. De lucht die uit de zak wordt gezogen, wordt door het standaard geurfilter van geur ontdaan dankzij het optionele bacteriefilter worden bacteriën meteen uitgeschakeld Zodra de zak is geseald, is het afval ingesloten.

Hiermee is het risico op besmetting (Norovirus) met pathogenen sterk verminderd Bovendien heb je geen last van nare geuren meer bij opslag en transport in en om de zorginstelling. En kun je het afval bovendien langer intern opslaan – zo bespaar je veel looptijd. Hierdoor wordt het zorgpad korter.
Bovenal creëer je een huiselijke, geurloze omgeving. Prettig voor alle medewerkers, maar vooral ook voor de mensen die de zorginstelling als thuis beschouwen.

Vacumeertechniek

Extra voordelen van vacumeertechniek:

Hygiëne borgen

Geef bacteriën en virussen geen kans en sluit ze hermetisch op in de Less2Care gasdichte vacumeerzakken met gepatenteerde veiligheidsstructuur. Onze zakken zijn speciaal ontwikkeld voor de zorg.

Frisse leefruimtes

Dankzij speciale Less2Care luchtdichte zakken die nare geur meteen tegenhouden. Het maskeren van de kenmerkende geur van verpleeghuizen is daarmee verleden tijd.

Luchtdichte opslag

De Vacusan zuigt de vervuilde lucht uit de vacumeerzak en filtert deze gelijk doormiddel van een antibacterieel geurfilter dat aan de hoogste normeringen van de hygiëne van de zorg voldoet.

Slimmer inzamelen

De VacuSafe is een praktische inzamelaar met voetbediening en een hygiënisch oplossing en makkelijker voor de verzorgende gebruikt incontinentiemateriaal en vuil beddengoed in te zamelen.

Veilige opslag buiten

Gecombineerd met een ondergrondse container wordt gebruikt incontinentiemateriaal sneller en veilig verzameld en is het gelijk uit het zicht.

Geurloos transport

De beste route en een geurloze oplossing voor vervoer van afval binnen een zorginstelling. Omdat het afval risicoloos en veilig naar de container kan worden vervoerd.

Vacumeertechniek

Hygiëne heeft prioriteit, daarom moet het op orde zijn!

De VacuSan van Less2Care is een bewezen hulpmiddel dat wordt ingezet in de hygiëneprocessen van (intramurale) zorginstellingen. Hygiëne wordt op basis van onze methode geborgd als het gaat om het afvoeren van incontinentiemateriaal, afval en vervuild beddengoed. Bijkomende voordelen zijn het volledig inperken van vervellende geuren van het af te voeren afval, snelheid en het ergonomisch gemak van werking.

Samen met de VacuSafe wordt het gehele proces van de afvalstroom en bijbehorende hygiëne en gezondheidsrisico’s geborgd. Met de VacuSafe wordt al het afval ergonomisch ingezameld. De VacuSafe sluit automatisch hermetisch af na gebruik. Hierdoor blijven bacteriën, virussen en vervelende geuren in de vacumeerzak. De volle zak wordt vervolgens in de VacuSan gehangen. Deze zuigt de zak vervolgens vacuum en sluit deze via een hitteverzegeling hermetisch af. Zo krijgen bacteriën en virussen geen kans meer om te verspreiden!

Less2Care

Benieuwd wat Less2Care voor jouw organisatie kan betekenen?

Start met een proefperiode van 2 weken, zonder voorwaarden. Krijg een idee van wat onze vacumeertechnologie voor jouw organisatie kan betekenen in de strijd tegen bacteriën en nare geuren.