Vacumeertechniek

HYGIENE SIMPEL BORGEN IN ZORGINSTELLINGEN

HYGIENE BORGEN MET Vacumeertechniek

Door afval in de zorg te vacumeren krijgen bacteriën, ziektekiemen en vieze geuren geen enkele kans meer.

Met de Less2Care-vacumeertechnologie haal je de lucht helemaal uit de afvalzakken en wordt er korte metten gemaakt met bacteriën en nare geuren. In combinatie met de bedpaninleggers of kartonnen disposables is de pospoeler of de povermaler overbodig. Dit betekent dat je niet meer onnodig over de gang moet lopen of ontlastingresten hoeft te ledigen in het toilet. Samen met de Iso-Safe kan je direct en volgens de richtlijnen het afval in de luchtdichte zak afvoeren naar de Iso-Air.

HYGIENE BORGEN MET VACUMEERTECHNIEK

Iso-Air
Geurvrij en 100% hygiëne met 1 simpele beweging

De Iso-Air isoleert gebruikt (incontinentie-) afval door veilig op de afdeling te vacumeren en te sealen.

(Incontinentie-) afval vacumeren zorgt voor een hygiënische woon- en werkomgeving op de werkvloer in de zorg. Groot bijkomend voordeel is dat o.a. urinegeur geen kans krijgt.
Wat de techniek van de Iso-Air zo hygienisch maakt zijn de medische bacteriefilters. Deze filters elimineren geuroverlast en besmettingrisico’s bij een uitbraak van, bijvoorbeeld, het COVID-19 virus, het Norovirus of het MRSA-virus.

De actieve geurfilter absorbeert de vacumeerlucht en ongewenste stank wordt hierdoor geheel geneutraliseerd. Het medische bacteriefilter helpt een bacterie-uitbraak te isoleren en zorgt ervoor dat de lucht die de Iso-Air verlaat 100% veilig en bacterie- en virusvrij is.

Nadat de zak (Iso-Bag) vacuüm is gezogen wordt deze hermetisch afgesloten en is de zak volledig geïsoleerd. Dit reduceert het volume van de afval aanzienlijk en voorkomt geuroverlast en besmettingsrisico.

 

Meer weten? Vraag hier een vrijblijvende DEMO aan!

Iso-Safe
De praktische inzamelaar met voetbediening

Hét hulpmiddel voor de inzameling van incontinentiemateriaal, afval, bevuild linnen en gebruikte wegwerppo’s op ergonomische en hygiënische wijze.

De Iso-Safe heeft een rubberen sluiting met sterke klemveer en dus zonder deksel. Zo is de Iso-Safe altijd luchtdicht afgesloten en veroorzaakt hij slechts een minimale luchtverplaatsing.  Door middel van voetbediening gaat de Iso-Safe gemakkelijk open en weer dicht. Dit betekent dus letterlijk: met de voet het pedaal naar beneden drukken, afval erin, pedaal loslaten en de Iso-Safe sluit automatisch weer.

De Iso-Safe is handig en efficiënt te gebruiken en ook nog een onderhoudsvriendelijk. Door zijn roestvrije onderdelen is hij gemakkelijk te reinigen en te desinfecteren.

Meer weten? Vraag hier een vrijblijvende DEMO aan!

Iso-Bag-1-768x1106

HYGIENE BORGEN MET VACUMEERTECHNIEK

Iso-Bag
Geurloos en neutraal

De supersterke en luchtdichte zakken zorgen dat er niets kan gaan lekken of scheuren. De zak is doorzichtig, zoals in België wettelijk vereist wordt. De lucht die uit de zak wordt gezogen, wordt door het standaard actieve geurfilter van geur ontdaan. Dankzij het optionele medische bacteriefilter worden bacteriën meteen uitgeschakeld. Zodra de zak is geseald, is het afval ingesloten.

Hiermee is het risico op besmetting (Norovirus) met pathogenen sterk verminderd. Bovendien heb je geen last meer van nare geuren bij opslag en transport in en om de zorginstelling. En je kunt het afval bovendien langer intern opslaan. Zo bespaar je veel looptijd en wordt het zorgpad korter.
Bovenal creëer je een huiselijke, geurloze omgeving. Prettig voor alle medewerkers, maar vooral ook voor de mensen die de zorginstelling als thuis beschouwen.

De Iso-Bag bestaat uit slechts één materiaal (PE) en is daarom gemakkelijker te recycleren. Hij wordt bovendien al voor 30 % uit gerecycleerd materiaal vervaardigd.

 

Vacumeertechniek

Extra voordelen van vacumeertechniek:

Hygiëne borgen

Geef bacteriën en pathogenen geen kans en sluit ze hermetisch op in de Less2Care gasdichte vacumeerzakken met gepatenteerde veiligheidsstructuur. Onze zakken zijn speciaal ontwikkeld voor de zorg.

Frisse leefruimtes

De speciale Less2Care luchtdichte zakken sluiten nare geur meteen in. Ongewenste geuren krijgen niet de kans zich in de lucht te verspreiden.De kenmerkende geur van verpleeghuizen is daarmee dan ook verleden tijd.

Luchtdichte opslag

De Iso-AIr zuigt de vervuilde lucht uit de vacumeerzak en filtert deze gelijk door middel van een actief geurfilter dat aan de hoogste normeringen van de hygiëne van de zorg voldoet.

Slimmer inzamelen

De Iso-Safe is een praktische inzamelaar met voetbediening. Hij maakt het de verzorgende mogelijk op een hygiënische en veilige wijze incontinentiemateriaal, ander zorgafval en vuil linnen efficiënt te verzamelen

Veilige opslag buiten

Gecombineerd met een ondergrondse container wordt gebruikt incontinentiemateriaal sneller en veilig verzameld en is het gelijk uit het zicht.

Geurloos transport

De beste route en een geurloze oplossing voor vervoer van afval binnen een zorginstelling. Omdat het afval risicoloos en veilig naar de container kan worden vervoerd.

Vacumeertechniek

Benieuwd naar het unieke concept van Less2Care?